2015. jún 03.

Elkezdődött...:)

írta: lugosia
Elkezdődött...:)

Sziasztok! 

Legyetek üdvözölve az első hivatalos bejegyzésem lelkes olvasás közben :) Sokan kértétek, hogy folyatasonan adjak hírt magamról, így úgy döntöttem, hogy ez a legjobb és legegyszerűbb formája a dolognak, szóval legalább mindenki ugyanazt a sztoryt ismeri majd, és nincs az, hogy kinek mit felejtettem el mesélni.

Na persze a nem publikus történetekért még mindig privát üzenetben lehet majd érdeklődni :D

Szóval kis késés után tegnap 5-en (Mária, Fanni, Vera, Márk meg szerény személyem) nekivágtunk a messzi kontinensnek. Az út kellemes volt, simán ment az átszállás és a pecsét szerzés is, így azzal nem untatlak Titeket, hogy mennyire unalmas volt az egyik film, amelyet a 14 órás út alatt sikerült megnézem, viszont cserébe ajánlom a Whisplast :). Viccet félretéve, az út egész OK volt, az leszámítva, hogy iszonyat hideg volt, ment a légkondi 1000rel, még akkor is, amikor kérésünkre feljebb vették, igy sztem már legalább 18 fok is volt. Természetesen sikerült nekiindulnom a kis kalandomnak már lángoló torokkal (anyu szerint persze csak egy kicsit piros, és életben maradok), uh mire kikecmeregtünk a csomagokkal már kellően fájt a torkom, folyt az orrom, és különben is nyűgös voltam (de du.ra egy aspirin halset combó segített kicsit) :P Na de kijött értünk Zsuzsó (Vera mentora, ő vitte Verát és Márkot) meg Magdi, aki az én mentorom, és ő hozott be Fannival egyetemben a szállásra. Mária ment rögtön tovább az innen 700 km-re lévő Cordobába. Fanni megy Barilochebe, csak ő nem érte el az átszállást, uh marad jópár napot Buenosban (tavaly itt volt ösztöndijas, uh vannak cimbik) Márk meg szintén pár nap múlva megy tovább Chacóba, ami innen 1200 km, és az egyik legszegényebb régió.

Fanni velem száll meg Mindszentynumban, ameddig itt van Buenosban. Magdi csinált nekünk reggelit, megvártuk Évát, aki a mentor kisegítőm, és egy kávé mellett megvitattuk az élet nagy dolgait. Na meg persze azt is, hogy miért is vagyok én itt :)

Szóval eddig úgy néz ki, hogy ami fix, hogy hétfőn és pénteken kell a kórusnak szépkiejtést segíteni, mert 26-án lesz egy fellépésük. Szombatonként megyek tanítani a ZIKbe, vagyis a Zrinyi Ifjúsági Körbe (szombaton kezdem földrajz oktatással - aki közelebbről ismer tudja, hogy a föci mindig is a szívem csücske volt)
Folyamatosan vannak itt a Mindszentyumban is programok, azokon kell segédkezni, illetve dokumentélni, és cikket írni.

Ezen felül Valentin Alsina-i magyarokkal kell majd interjúkat készítenem, és abból egy kisebb tanulmányt összeállítani. (ez az egyik legrégebbi, és legszegényebb réteg)

A szállás OK, nem egy Hilton, de van benne minden, és ha kitakarítom, akkor már csillogni is fog. Azt mondják, szuper helyen van, ehhez még nem tudok hozzászólni, de remélem igazuk van :D Azt mindenesetre már hallom, hogy jó hangos, de rem a Szent István körúti lakás megedzett annyira, hogy ezen túl tudjak lépni :D. A jelen állás szerint 3 hónap múlva költözök át a másik szállásra, amit korábban ajánlottak Olivosba a magyar srácnál.

A nagy megbeszélés után elmentünk pénzt váltani, illetve SIM kártyát venni, és feltölteni az utazós kártyát. Miután megcsillogtattuk spanyol tudásunkat a boltokban visszajöttünk a szállásra, gyors fürdés, ebéd -amit Magdi készített nekünk - és nekiindultuk, hogy felszedjük Verát, aki a város totál másik részén lakik (ahova majd én is fogok költözni elvileg). Buenos nem olyan nagy, csak kb 3 MO. egyben :D Szóval röpke 1,5 óra buszozás és -4 ARS után megérkeztünk Verához, elmentünk együtt vásárolni, majd visszakísértük, és mivel mindenki hulla volt, mi hazafele vettük az irányt, és újabb 1,5 óra és -4 ARS után itthon is voltunk. (csudi jó program volt! :) )
Csak, hogy mindenki tudjonfejszámoló bűvészkedni 1 ARS = 31 HUF, ma középárfolyam szerint.

Hazajöttünk, kajoltunk Fannival (én még a Lufthansás szendvicset nyamnyogtam) aztán irány az ágy! Már itt is este 10 után van, ami nem rossz ahhoz képest, hogy 1-én 7kor keltem, és közben sikerült vagy 3-4 órát nagyon kényelmetlenül "aludni" a gépen :)

Szóval most voy a dormir ahogy a jó spanyol mondaná! Majd legközelebb jönnek a képek is a beszámoló mellé :D.

 

Szólj hozzá